Karácsonyi recept: sminkeléssel töltött női szeszély

Main Image

A legfontosabb: a meghitt szentestét ne tévesszük össze a szilveszterrel! Tehát, kerüljük a kirívó sminket és öltözéket, ugyanakkor ne melegítőben, sütés-főzéstől bezsírosodott hajjal és fáradt arccal állítsunk be az ilyenkor megszokott családi összejövetelekre! Nehéz megtalálni az alkalomhoz illő „imidzset”, de nem lehetetlen! Segítünk, hogy szépségeddel ne csak a párodat, hanem anyósékat is lenyűgözd!

 

Letoeltés

  

Arc:

Igen, tudjuk. Kinek van ideje a nagy készülődés közepette arra, hogy rendbe szedje magát? Ha már amúgy is süteményeket kell sütnünk, csippentsünk le egy picit abból az élesztőből, keverjük össze vízzel, s amíg 220 ºC -on sül a bejgli, addig rohanjuk be a fürdőszobába és tegyünk az arcunkra a masszából. Száradásig hagyjuk rajta (vagy mondhatnánk azt is, hogy egy adag süti elkészítésének idejére) majd alaposan öblítsük le! Eredmény? Kisimult, feszes arc és az „Úristen, milyen kipihent és szép pofija van!” ki nem mondott gondolat a vendégek részéről. Érdemes hajmosás előtt felvinni a pakolást, hiszen a nagy izgalomban tuti, hogy egy adag élesztő a hajunkra is jut majd...

Ezután jöhet a smink. Készítsd elő a csilli-villi makeup cuccaidat, mert most végre használhatod is őket ( csak csínján bánj az adagolással)!

Első lépésként masszírozz az arcodba némi hidratáló krémet. Érdemes a halántéknál finom, körkörös mozdulatokat ejteni, hogy tovább frissíthesd fizimiskádat. Ezután jöhet az alapozó. Olyan helyen vidd fel, ahol rendesen van világítás, nehogy túl sok legyen belőle! Figyelj oda arra is, hogy mindenhova jusson, főleg az orrod oldalára, amit néha kifelejtesz, ugyebár...

Most jöhet maga a smink. Ha a szemeidet hangsúlyozod, a szádat ne kend ki erős rúzzsal, szájfénnyel. Hiszen, ahogy azt már írtuk, nem szilveszter van és halloween is elmúlt már! A szemöldökcsontodra vigyél fel fehér szemfestéket, hogy még jobban kiemeld a tekintetedet. A szemeidet alul kihúzhatod fekete szemceruzával, felül pedig az ünnepi színskálából (halvány(!) : piros, zöld, lila, rózsaszín) válaszd a hozzád leginkább illőt. Nagyon sokat dob a tekinteteden, ha a szemhéjadra teszel minimális csillámport annak érdekében, hogy legalább annyira ragyogj, mint a karácsonyfa. Befejezésként jöhet a szempillaspirál, a szádra pedig színtelen, csillogó szájfény. És voilá! Elkészült az ünnepi smink! :)

Alapfoku Smink Tanfolyam 36070

 

Ruha

 

„Mit vegyek fel? Mit vegyek fel? Egy darab normális göncöm sincs, ráadásul a rengeteg kajától hatalmasra puffadt a hasam...” Igen, tudjuk! Hiába mondják, hogy fogjuk vissza magunkat! Mit lehet tenni? Semmit. Már megetted. Most megoldást kell találni. Ezért is mondjuk, ünnepekkor ne viseljünk feszülős, tapadós, alak kidobós rucikat, mert az elfogyasztott mennyiség után olyan szépen pattannak le a gombok, hogy öröm lesz nézni! Érdemes lenge, de nem túl lenge (!) felsőt felvenni. Próbáljunk a színekkel is variálni, elvégre a karácsnyi színkavalkádban elég hülyén néznénk ki tiszta fekete öltözékben. Jöhet a piros, a zöld, a rózsaszín és a lila. Egy elegáns piros tunika kifejezetten jó választás erre az alkalomra. Alulra szinte mindegy mit veszel fel, egy a lényeg: ne mackónadrágot és ne farmert!!! A cipő ugyanolyan fontos, mint a smink. Bátran felvehetsz egy magasabb sarkú darabot, és ha lehet, kerüld a hótaposót. Egy rosszul megválasztott lábbeli teljesen tönkre teheti az összképet!

 

Jövőhéten ismét jelentkezünk! Szépséges napokat kívánunk! :-)

M.

 

 

0 hozzászólás

0 hozzászólás :

Az Ön hozzászólása:

*
*
*
*