Brutális szépségek

Main Image

Mutasd a lábad, megmondom, ki vagy!

A kínai kislányok lábfejét már egész kicsi korukban megnyomorították. Ennek oka, hogy a kínaiak szerint a kicsi lábfej erotikus, a jólét jele. Azok az asszonyok, akik így próbáltak megfelelni az aktuális trendnek, a lábleszorítás miatt járásképtelenekké váltak. A nagy lábat „parasztosnak” tartották: akiknek normális cipőméretük volt, a földeken dolgoztak.
Az eljárás a következő volt: fáslival szorosan a talphoz szorították a kislányok lábujját, eltörve ezzel a láb boltozatát. Az ilyen lábak leginkább a patákra emlékeztetnek. Mondanunk sem kell, milyen mértékű fájdalommal kellett megküzdeniük ezeknek a lányoknak. Száz évvel ezelőtt tiltották be az „eljárást”.


Nyaknyújtás

A burmai-thai kavan törzs számára évszázadok óta a hosszú nyak számít szépnek, elegánsnak. A kislányok ötéves koruktól kezdenek - igen, még ma is - gyűrűket tenni a nyakuk köré. Az idő múlásával egyre több gyűrűt hordanak - így nyújtják abnormálisan hosszúra a nyakat. A viselt súly fokozatosan eltöri a kulcscsontot, összenyomja a mellkast.

Nyaknyujtas


Kényszeretetés

Bizony, van a világnak egy olyan része, ahol a kövérség számít szépnek. Mauritániában a telt idomokat kényszeretetéssel érik el: az északnyugat-afrikai országban a dús idomokat tartják vonzónak. Érthető, hiszen a jólét itt egyenlő a kövérséggel. A lányokat kuszkusszal, magas zsírtartalmú tevetejjel szó szerint úgy tömik, mint a libákat. Az egészségügyi következményekről, mint a cukorbetegség, szívbetegség, magas koleszterin és vérnyomás már ne is beszéljünk...


Vékony derék mindenáron

Viktória királynő korában jött divatba a darázsderék. A nők - különösen a jómódúak - ennek érdekében fűzőt viseltek. Sokan vesztették el az életüket a „szépítő” ruhadarab felvétele közben, amely a belső szerveket összenyomta, deformálta a test formáját. A kényelmetlenség mellett egy megdöbbentő adat: az 56 centis derekat gyakran 41 centisre szűkítették össze. Akkoriban Barbie is kövérnek számított volna...

0 hozzászólás

0 hozzászólás :

Az Ön hozzászólása:

*
*
*
*