Harc a striák ellen

Main Image

A ,C, E, F vitaminok: a bőr nagyon szereti ezeket! Egyél sok gabonafélét, és mellőzd a szénhidrát dús ételeket, fogyassz sok folyadékot. A striák elleni harcot csak úgy nyerhetjük meg, ha figyelünk az étkezésünkre (is).

Fontos tudni, hogy a csíkok a kötőszövet nagy megterhelése miatt alakulnak ki. Bőrünk nem bírja a hirtelen változásokat (hízás, gyors növekedés), melynek következtében elszakadhat. Mivel csak a hámréteg képes a regenerálódásra, hámlásra a stria halványodhat, de el nem tűnhet.

Azonban nagyon sokat tehetünk a helyzet javulásáért! Léteznek (elég drága) olyan szépészeti beavatkozások, amelyekkel gyors és hatásos eredményt érhetünk el. Ilyen a lézerkezelés, a mikrodermabrázió, a villanófény és a Mezoterápia.

A méregdrága kezeléseken túl érdemes a jól bevált praktikákkal is próbálkozni. Az elszakadt bőrfelületet naponta kezeljük zsíros vagy kifejezetten stria ellen kifejlesztett krémmel. Az olajokkal szintén jelentős eredményeket érhetünk el, ráadásul elérhető áron.

 

Olívaolaj: A-, E- és F-vitamin tartalma miatt jelentős. A terhesség során kialakuló striák ellen bármelyik olaj rendkívül jó, de ha már csíkos pocakkal rendelkezünk, akkor az olívaolaj a legjobb ellenszer.

 

Jojobaolaj: Sok vitamint tartalmaz, kitűnően hidratál, táplál. Lágyítja és selymessé varázsolja a bőrt.

 

Lenmagolaj: E-vitamin tartalma miatt rendkívül jó.

 

Búzacsíraolaj: Szintén magas az E-vitamin tartalma. Száraz, repedezett bőrre ajánlott a használata.

 

Avokádóolaj: Magas A- és E-vitamin tartalma miatt kiválóan alkalmas a striák kezelésére.

A szőlőmag-, jojobaolaj A, E, B5 vitaminoknak köszönhetően, javítják a bőr regeneráló képességét, természetes struktúráját, biztosítják számára a szükséges nedvességet, lipideket, így hosszú távú hidratáltságot biztosítanak. Segítik az anyagcserét és antioxidáns hatásúak.

Lenmagolaj

 

Bár a striákat eltüntetni nem nagyon lehet, ám, ha sikerül betartani a már említett tanácsokat, nagyon sokat tehetünk azért, hogy halványodjanak.

 BM.

 (source: noipraktikak blog)

1 hozzászólás

1 hozzászólás :

Déév írta...
B**** ha egyszer kialakult, vagy eltünik, vagy plasztika. A többi csak parasztvakítás, mint ahogyan ez is!
február 8, 2016 10:39

Az Ön hozzászólása:

*
*
*
*